رنگ چیست؟
در سال 1666 ،اسحاق نیوتن ،دانشمند نام دار انگلیسی ، کشف کرد که چنانچه نور خالص سفید از یک منشور عبور داده شود ، به رنگ های قابل رؤیت تجزیه میشود . نیوتن همچنین کشف کرد که هر رنگ از یک طول موج منحصر به فرد تشکیل شده است و قابل تجزیه به رنگ های دیگر نیست .
آزمایش های بعدی نشان داد که با ترکیب نور ها می توان رنگ های مختلف را ایجاد کرد . برای مثال ، نور قرمز در ترکیب با نور زرد ، رنگ نارنجی را به وجود می آورد .
تاءثیرات رنگ ها از نظر روانشناسی
با وجودی که اثر رنگ ها تا حدودی ذهنی است و در مورد اشخاص مختلف فرق میکند ، اما برخی از تاءثیرات رنگ ها دارای معنی یگانه ای در سراسر جهان هستند . رنگ هایی که در طیف رنگ های در ناحیه ی قرمز قرار دارند به عنوان رنگ های گرم شناخته می شوند که این دامنه اش از احساسات گرم و صمیمانه تا احساس خشم و عصبانیت متغیر است .
رنگ هایی که در ناحیه ی آبی طیف قرار دارند ، رنگ های سرد نامیده میشوند و شامل آبی ، ارغوانی و سبز هستند این رنگ ها معمولا"آرامش بخشند اما گاهی نیز ممکن است احساس غمگینی و بی تفاوتی را به ذهن آورند.
روان شناسی رنگ ها به عنوان روش درمان در برخی از فرهنگ های قدیمی ، از جمله مصری ها و چینی ها ، از رنگ ها برای درمان استفاده می شده است . این کار گاهی به آن نور درمانی یا رنگ شناسی نیز گفته می شود هنوز هم به عنوان روش درمان جایگزین مورد استفاده قرار می گیرد .
در این روش :
از رنگ قرمز برای تحریک بدن ، ذهن و افزایش تمکز استفاده می شود.
از رنگ زرد برای تحریک اعصاب استفاده می شود.
از رنگ نارنجی برای بالا بردن سطح انرژی استفاده میشود.
از رنگ آبی برای کاهش درد و تسکین بیمار استفاده میشود . از رنگ نیلی برای تسکین ناراحتی های پوستی استفاده میشود .
اغلب روانشناسان به رنگ درمانی از دیده ء شک و تردید می نگرند و میگویند که درباره ی تاءثیرات احتمالی رنگ ها اغراق شده و رنگ ها در فرهنگ های مختلف ، معانی متفاوتی دارند . پژوهش ها نشان داده اند که در بسیاری از موارد تاءثیرات رنگ ها در تغییر حالت افراد ،تاءثیراتی زود گذر و موقتی بوده است . برای مثال ، قرار دادن افراد در اتاق آبی ممکن است در ابتداء احساس آرامش در آنها به وجود آورد اما این پس از آن که آنها آرامششان را بازیافتند ، به تدریج کاهش خواهد یافت .
|